OTOK HVAR

Otok Hvar je kralj među dalmatinskim otocima, poznat je od antike po svom važnom strateškom i nautičkom položaju, bogatstvu slojevitosti povijesnih razdoblja, kulturnim i prirodnim spomenicima i književnosti.
Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, domaćin je brojnim gostima, znanstvenicima i putnicima namjernicima koji su privučeni raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom i noćnim životom. Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu.
Dok odvojenost od obale ponekad može biti hendikep, također pruža i zaštitu od tvorničkih dimnjaka, gužvi na cestama i sličnih stvari koje nažalost dolaze s civilizacijom. Umjesto toga, tu su prostrana polja lavande, drevna stabla maslina i vinogradi, u jedinstvenoj harmoniji čovjeka i prirode.
Tu su vino i masline, pa će gost koji se želi približiti prirodi, rađe otići u malu Hvarsku konobu, nego u najluksuzniji restoran. Probat će pravo domaće vino, umjesto čuvenog šampanjca, zapjevat će staru otočku pjesmu i zaboraviti na svakodnevnu rutinu.
Pozivamo vas da istražite ovaj jedinstveni otok koji nudi sve što je potrebno za nezaboravan odmor.
Bez obzira što tražite na svom odmoru pronaći ćete ovdje; noćni život i arhitektura kozmopolitskog grada Hvara, izleti brodom na Paklene otoke, pješčane plaže kraj Jelse, spoj antike i modernog u Starom Gradu, rajske plaže ispod  borovih šuma Zavale, egzotiku južnih padina otoka u mjestima Ivan Dolac,  Sveta Nedjelja i Milna, ambijent "male Venecije" u Vrbovskoj,  vožnja kroz polja lavande kraj Gdinja, Zastražišća i Bogomolje, mirne skrivene uvale oko Sućurja, djelić je doživljaja koji vas čeka.

Bogato kulturno i povijesno naslijeđe Hvara koje datira od prethistorijskih vremena, jedinstvena gastronomija, prekrasne plaže i uvale, kristalno čisto more, kvalitetan privatni smještaj u apartmanima i sobama u privatnim kućama, i ljubaznost domaćeg puka su garancija odmora koji nećete zaboraviti.
 
     
 
     
     
 
  BACK
More Website Templates @ TemplateMonster.com. August20, 2012!